Log in Register

Login to your account

Username
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
Username
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

En godec nam gode, en pevec pa poje

  • Posted on:  Friday, 26 September 2014 00:00
  • Written by  Zala Žibert

Bodeče neže in Kranjski furmani smo se v petek, 26. Septembra, udeležili območne revije pevcev in godcev, ki je potekala v Križah pod naslovom En godec nam gode, en pevec pa poje.
Letos nam je bilo še posebej prijetno, saj nam je že sam topel ambient dvorane vlival pogum in veselje, ko smo nastopili na odru. Skupin je bilo kar petnajst, ampak čas je ob prijetnih povezovalnih tekstih zabavnega voditelja in še posebej ob lepih pevskih in godčevskih melodijah minil zelo hitro.
Bodeče neže smo se letos predstavile s pesmimi Petelinček lepo poje, Čas se mi je proč podati in Že večkrat sem slišal od starih ljudi, Furmani pa so zapeli Ko zbrani gremo vsi skoz vas, Je pa mrzva Bistriva in Na vsočih gorah. Po končanem programu, kjer so se predstavili pevci in godci zares vseh generacij in mnogih ustvarjalnih gorenjskih skupin, so sledile še konzultacije. In tako smo po nekaj dneh prejeli pisne ocene in najlepše presenečenje za vse nas je bilo, da smo tako Neže kot Furmani dosegli regijsko raven! Kranjski furmani so se s svojim programom pretekli petek, natančneje 17. Oktobra, potem dejansko tudi predstavili na reviji na Vrhniki, ker pa je bilo skupin veliko, se Neže v program tokrat nismo uvrstile.

Ponosni nad dosežki in z velikim veseljem, da skupaj znamo navdušiti tudi pred strokovnim občinstvom smo sedaj že s polno paro začeli novo sezono, kjer že kujemo načrte za nadaljnje projekte in se nadvse veselimo izzivov, ki nam jih bo prineslo prihajajoče leto.