Log in Register

Login to your account

Username
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
Username
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

Obuditev mestnega jedra Kranja

  • Posted on:  Wednesday, 18 September 2013 00:00
  • Written by  Zala Žibert

Na prelepo soboto, 8. junija 2013, smo se v dopoldanskih urah folklornice in folklorniki našega društva podali v center mesta Kranj. Končno so namreč nastopili topli, no, sedaj že kar vroči dnevi, ko mesto Kranj dodatno zaživi. Ob vseh aktivnostih, ki so prisotne še posebej ob sobotnih dopoldnevih, ko je v mestu največ ljudi, smo se tudi mi odločili, da se predstavimo vsem mimoidočim.
Dogajalo se je v samem jedru. Stojnica, ki je bila del naše predstavitve in je bila opremljena z raznimi predstavitvenimi rekviziti in promocijskim materialom, je stala neposredno pred Turistično informacijskim centrom Kranj. Iz zvočnikov se je še po naših nastopih vila ljudska glasba, ljudje pa so z zanimanjem opazovali nas in naše nastope. Tako se je mladinska skupina predstavila s spletom koroških plesov in s spletom gorenjskih plesov »Travniči«, pa potem vodilna skupina z dvema spletoma gorenjskih plesov. Tudi Bodeče neže in Furmani so odpeli nekaj pesmi. Po vsakem nastopu je sledil vesel aplavz gledalcev, ki so med obiskom ostalih stojnic z raznoliko ponudbo z zanimanjem in za popestritev pogledali, kaj smo jim pripravili. Mnogi so tudi postavili kakšno vprašanje, si ogledali naše kostume, zaželeli srečo, povedali, kje so nas že videli in kako se veselijo prihodnjih nastopov.
 
Ugotovili smo, da ljudje še vedno zelo cenijo ljudske običaje in še bolj – ohranjanje ljudskega izročila. Sami se zelo trudimo, da bi to dejavnost približali širšemu krogu ljudi, da bi jim pokazali, kaj vse vključuje in kako je to prijetno.
Zato smo tudi v okviru tega dogodka prijazno povabili tudi vse interesente k vpisu v naše društvo. Vpis bo namreč potekal Vsak ponedeljek in sredo, ob 18. uri v Domu krajanov Primskovo (vhod z zadnje strani).
In tako smo Ozarčani nekako zaključili letošnjo sezono. Popoldan je sledil še društveni piknik, vodilna skupina pa se v avgustu odpravlja na gostovanje na Azore. Toliko vsega se zgodi v enem letu, da z velikim veseljem pogledamo nazaj; s prav tako velikim pa zremo tudi naprej, v prihodnje sezone, ki bodo zopet prinesle veliko lepih priložnosti in različnih dogodkov.