Mladinska skupina v Beogradu

• Posted on:  Friday, 05 October 2012 00:00
  • Written by  Eva Kozjek

Čudovito mesto z burno zgodovino na stičišču Evrope in Balkana, kamor smo se mladi Ozarčani odpravili v začetku avgusta. Te turneje smo se zagotovo veselili vsi. Nastopali smo v dveh velikih Mercator centrih. Predstavili pa smo tri različne splete: koroškega, travniče in štajersko pustno. Mislim, da smo jih dobro odplesali, seveda pa sta to potrdila še vesela in na nek način olajšana nasmeha naših dveh super mentorjev, Zale in Gašperja. Po vsakem nastopu smo se vsi zelo veselili dobrot znamenite balkanske kuhinje, ki nam je šla dobro v tek. Vse vožnje, ki smo jih opravili z avtobusom so bile prijetne. Problem je bil edino na začetku, ko se je avtobus zaradi velike vročine počasi ohlajal.
Takrat se je v njem mešal vonj prepotenih teles, preznojenih noš in kakšni osvežilni robčki. Večere smo preživljali v hostlu, kjer smo se nastanili, v hladnih sobah ob plesu, petju in živi glasbi. Zato se je vse skupaj zavleklo precej pozno v noč. Ogledali smo si precej zanimivih stvari: Hišo cvetja, sotočje Save in Donave, trdnjavo Kalamegdan ... in se seveda kopali na Adi Ciganiji.
V novo sezono bomo krenili z učenjem novih spletov, upamo pa, da jih bomo lahko čim večkrat predstavili občinstvu doma in po svetu.