Krst novopečenih Ozarčanov 2012

• Posted on:  Friday, 05 October 2012 00:00
  • Written by  Eva Kozjek

Bil je 1. september, sobota seveda, saj bi v nasprotnem pomenu ravno vstali izza šolskih klopi. V zraku je bilo moč zaznati opojen vonj jeseni, ko smo se mladi Ozarčani pridno zbirali v Podnartu. Na začetku smo dobili listek z napisom:˝Nekrščen.˝ Stvar je bila rahlo srhljiva, je mogoče krst tako naporen in grozen, da bi bilo res hudo krivično, če bi koga krstili dvakrat? Potem smo počakali, da so naši mentorji, že krščeni člani in nasploh najbolj kul ljudje, pripravili krst. Ko so končali, so nas pozvali v kolono, v katero smo se polni novih pričakovanj dokaj hitro spravili. Z ruto, ki smo jo poleg žlice morali prinesti s seboj, smo si prevezali oči, Gašper pa nas je peljal na mučilno polje. Ko sem pod koleni začutila koruzo, pa bi mu lahko rekli tudi minsko polje. Ves čas smo morali peti:˝AFS Ozara gre, na turnejo al pa dve! ˝
Ko smo tam, tako pokorno in pridno klečali smo na vsake toliko časa dobili v glavo sunek vode, posuvali so nas z moko, jedli smo Viki kremo in hren. Ko pa smo se končno lahko, nekoliko prezebli, umazani in siti taktike presenečenja, stežka pobrali in odvezali oči, je okoli nas stala kopica starejših Ozarčanov z zanimivimi nasmeški na obrazu. Prebrali smo zaobljubo in vsi so nam čestitali, odličen občutek, ko veš da je mimo, in da si končno pravi član naše prečastite Ozare. Hiteli smo se preobleč in se potrudili iz las spraviti kar se da največ moke. Sledil je piknik, kjer smo se najedli in opomogli.
Krst je bil odličen in čeprav ne morem reči, da sem se imela reeees naajbolje, niti za sekundo ne pomislim, da bom nekoč do svojih krščencev kaj bolj mila.